celinedownunder.reismee.nl

Rondje Cooper Pedy

Heej allemaal, 

Sorry dat het allemaal een beetje door elkaar lijkt te lopen. Ik loop gewoon gruwelijk achter en doe me best om weer bij te schrijven. Heb me notities want wil wel alles erop zetten :)

Hier vanaf port augusta naar Cooper Pedy.

Na een paar dagen met jarrod was het Op naar pa en moe in port augusta. Daar na 4 uurtjes rijden aangekomen en eerst lekker uitgebreid douchen onder een heerlijke regendouch op de camping. De volgende ochtend zijn we in noordelijke richting naar glendabo, the middle of nowhere gereden. Lekker gegeten bij de enige pub in de paar honderd kilometer. Een mega steak dus pa was helemaal in de gloria! En inderdaad, hij was supertje!!

We werden in slaap gewiegd op de bijna privé camping door de harde wind die over het vlakke hete rode rotsachtige landschap.
Cooper pedy, de eind bestemming! Eerst naar een van de vele Opel mijn museums, uitzchtpunten over zoutmeer en vervolgens het beste camperen met Wi-Fi!!! Er is Geen bereik met Vodafone meer dus met Wi-Fi op de camping ben ik nog een klein beetje in contact met deze wereld in plaats van alleen in me eigen wereld.

De volgede ochtend nog een Museum over opel bekeken en de ronde rijden van 70km langs the dog fens. Het was bijna alleen maar dirt road door het breakaway en maan landschap. Prachtige uitzichtpunten over niemandsland gezien en daar even heerlijk de tijd genomen om de stilte tot je te laten inwerken. Die rode zand/stof vlaktes zijn echt super gaaf om in t echt te zien.

Verder Cooper Pedy rondgereden en bekeken, kerken, opengestelde huizen en pubs en hotels. Een vreemde vogel genaamt Crocodile harrie zijn huis bekeken en echt ONWIJS!! Hij hield overduidelijk van vrouwen want overal waar je keek zag je vrouwen of lingerie. Hij had zijn huis uitgehakt uit een berg zodat t onder de grond was en dus veel koeler in de zomer. Bijna 80%van de huizen in de woestijn zijn onder de grond dus wel vet om dat te bekijken als een bewoner van een 2 etages hoog huis.

We hebben ook een werkende Mijntour gedaan. We gingen aan de gang met divining/wiggelroede, dat is met 2 metalen draden Opel zoeken en vinden. Moe kan t wel pa niet. Rondjes lopen en wanneer de draden voor je kruisten dan had je Opel gevonden. Boven de grond in de zonderende hitte Opel noodlen, het was die dag heet 43 graden rond 6e tijdens t tanken. Tegen die tijd was het al weer onwijs afgekoelt.

Smorgens optijd op enTerug naar port augusta rijden, het was heel inspannend rijden maar had geen idee waarom. Dat we terug in port augusta waren zagen we dat mijn voorband heel vreemd versleten was. Het zag er nog niet verschrikkelijk uit dus we hebben t gelaten en terug thuis in truro gewoon maar 2 nieuwe banden eronder.

Op de terugweg zijn we een stukje omgereden om de Grootste batterij van zuidelijk halfrond te bekijken en o jeej dat was echt niks aan... We kwamen er gaan de weg wel achter dat was de Aussies een echt iconies en geweldig mooi iets vinden wij niks aan vinden. Hier weer een goed voorbeeld van.

Reacties

Reacties

Johan

wel weer een andere omgeving zo, wel leuk om zo die huizen te zien en misschien was hij wel de broer van Crocodile Dundee ,en waarom heet dat de Grootste batterij ??? gr Johan

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!